Prejazd Kaktusbike Bratislavského MTB maratónu 2015

Prejazd Kaktusbike Bratislavského MTB maratónu 2015

Župný pohár 2024 | Mesiac: 06 | 11.06.2015

Včera, 10.6.2015 som bol prejsť celý úsek Kaktusbike Bratislavského MTB maratónu. Rozhodol som sa tak spraviť z dvoch dôvodov.

  1. Potreboval som zistiť, v akom stave je trať
  2. Chcel som si ju „najazdiť“, aby som v preteku nemusel riešiť, kadiaľ.

Vcelku ma prekvapila rýchlosť okruhu, nečakal som, že po zmenách bude až taký rýchly, podotýka, že som nešiel pomaly, ale zase boli úseky, čo som „oddychoval“.
Veľmi ma potešil pridaný úsek nad Devínom,  je tam viac nastúpaných výškových metrov, ale prechádza sa celkom peknými úsekmi a ako domácu, čo Kobylu pozná som sa chvíľami nechal zlákať výhľadmi, rsp skôr pohľadmi na krajinu. Taktiež ma potešil pridaný „terasový “ úsek nad Devínom. Jedná sa o umelo spravený úsek  v tráve a je fajn na vyladenie z tempa. Zo závodného hľadiska viem povedať, že ak sa tam bude nachádzať pretekár s náskokom cca minúty, nebude ho problém stiahnuť, je to taká kvázi XC vychytávka.

Ďalšie nastúpené metre pribudli na obchvate kobyly, kedy sa začne po zelenej značke stúpať priamo pod vrchol – zabíjačke stúpanie :D Na rázcestí s červenou značkou sa ide doľava po vrstevnici a následne doľava sa zozjazduje na skoro totožné miesto, odkiaľ sa šlo hore. Ďalej sa pokračuje po klasickom obchvate.... Stúpanie k Salezu chalani zmenili, nejde sa po úseku, ktorý sa tlačil, ale ide sa „úvozom“ po ľavej strane. Tento „úvoz“ je umelo vytvorený práve ako obchvat. Je perfektne vysekaný, široký a hľadký -> rýchle stúpanie. Od občerstvovačky je to zase klasika, s tým, že sa stúpa pod vrchol Kobyly, zmena nastáva na vrstevnici pod Vojenským objektom, tu je novinka v podobe vjazdu do samotného objektu a týmto objektom sa vyjde až na najvyšší bod – Devínsku Kobylu (515m.n.m) . Dolu sa zíde paralelnou asfaltkou. Ide sa po asfaltke von z objektu a pokračuje sa pôvodnou trasou okruhu až do cieľa.

Okruh je oproti minulému roku dlhší, ale určite vylepšený. Ja osobne mám rád takýto hravý terén. Technicky nie je náročný, skôr fyzicky, veľa krátkych a rýchlych stúpaní, ktoré sa dajú „vydupať“ zo sedla. V cieli bude mať asi každý dosť.

Pre info: Podľa tachometra som mal 42,64km a trvalo mi to 2:07:36 -> priemerná rýchlosť 20,05km/h. Môj odhad je, že víťaz by to mohol ísť tesne pod 2 hodiny.

Maratón bude súčasťou nasledujúcich sérií:
Slovak XCM Tour - medzinárodná séria MTB maratónov
Župný pohár - séria pretekov v bratislavskom kraji
Slovenský pohár - pre pretekárov s licenciou SZC - 4.kolo
.

WEB: http://www.bratislavskymtbmaraton.sk/
GPS: http://www.bratislavskymtbmaraton.sk/fileadmin/bratislavskymtbmaraton/user_uploads/activity_789227077.gpx
Propozície: http://www.bratislavskymtbmaraton.sk/propozicie/​
Prihlásenie: http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2015/preteky/bratislavsky/index.php?l=sk​

Detské preteky:

Tešíme sa na Vás 13.6.2015 na novom vylepšenom okruhu KaktusBike Bratislavského MTB maratónu!

Jo a večer je v Senci Senecké leto 2015 :D

Čo ponúkame

Pozrite sa, čo ponúka Župný Pohár

Zábavu

Príďte si zasúperiť s kolegami a zabaviť sa v prostredí cyklistických nadšencov. Župný Pohár ponúka široké spektrum pretekov rôznych druhov.

Zážitky

Zažite atmosféru, pretekov na ktorých sa zúčastní vyše 1000 štartujúcich pretekárov.

Zdravotné zabezpečenie

Každý pretekár štartuje na vlastné nebezpečie, ale v prípade nehody, alebo pádu majú každé preteky zabezpečené zdravotné zázemie a to aj v priamo v teréne.

Cenová dostupnosť

Ceny jednotlivých pretekov sú volené tak, aby pokryli zázemie pretekov a spravili dokonalý zážitok či už zo súťaže ako celku, alebo jednotlivých pretekov. Peniaze idú na vybavenie povolení, zabezpečenie občerstvovacích staníc, technickej podpory atď.

Všehochuť

Okrem viacerých druhov podujatí (maratón, cross country, časovka) ponúkame aj posedenie pri pivku, alebo klobáse po každom podujatí.

Náhodné fotografie

Pozrite si niektoré z fotoalbumov

PARTNERI

Všetkým partnerom ďakujeme a veľmi si ich podporu vážime.